Dune Hotel Nieuwpoort

Wat te doen aan de Belgische kust?

De Belgische kust ligt aan de Noordzee in het Vlaamse deel van België en strekt zich uit over een lengte van ongeveer 65 kilometer van De Panne in het zuidwesten tot Knokke-Heist in het noordoosten. Deze kustlijn staat bekend om de brede zandstranden en levendige badplaatsen. Hierdoor is het een populaire bestemming voor zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen. Vanaf Dune Hotel in Nieuwpoort kun je de Belgische kust uitgebreid verkennen. Graag vertellen we je daarom meer over wat je kunt doen aan de Belgische kust. 

 
Nieuwpoort
Nieuwpoort
Nieuwpoort
 

De leukste bezienswaardigheden van de Belgische kust

Allereerst zijn leuke bezienswaardigheden aan de Belgische kust uiteraard de diverse badplaatsen die aan de kustlijn te vinden zijn. Alle plaatsen hebben een uitgestrekt strand waar je uitgebreid kunt ontspannen. Langs deze stranden lopen gezellige promenades met allerlei restaurants en strandtentjes. Verder kun je in de badplaatsen allerlei leuke souvenirs kopen als aandenken aan jouw bezoek aan de Belgische kust. In de plaatsen en hun omgeving zijn echter specifieke trekpleisters te vinden die je niet mag missen. We lichten er graag een aantal voor je uit:

Stripstandbeelden in Middelkerke

In de badplaats Middelkerke kun je achttien bronzen standbeelden ontdekken van stripfiguren. Op de dijkpromenade kun je onder andere Jerom, Landbik, Suske en Wiske en Smurfin tegenkomen. Super leuk om een foto mee te maken. 

Simliduinen in Nieuwpoort

De Simliduinen vormen een uniek duingebied waar je perfect kunt wandelen of fietsen. In het gebied vind je bijzondere flora en fauna. Bewonder de bloeiende duinrozen in de lente en de goudgele helmgrassen in de zomer. Voor vogelspotters bieden de Simliduinen een uitstekende locatie om diverse vogelsoorten te observeren, vooral tijdens de trekvogelperiodes.

De pier van Blankenberge

Deze iconische pier strekt zich uit in de Noordzee en biedt een prachtig uitzicht op de kustlijn. Geniet van een wandeling over de pier, breng een bezoek aan het restaurant, neem deel aan een evenement of bewonder een tentoonstelling. 

Atlantikwall Raversyde in Oostende

Dit openluchtmuseum bij Oostende is een van de best bewaarde delen van de Atlantikwall. Dit was een uitgebreide verdedigingslinie gebouwd door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum omvat bunkers, loopgraven en andere militaire structuren.

Het Zwin in Knokke-Heist

Natuurpark het Zwin in Knokke-Heist staat bekend als de "internationale luchthaven voor vogels". Het is een belangrijk getijdengebied waar vele vogelsoorten neerstrijken tijdens de trekperiode. Hier kun je mooie wandelingen maken door de natuur en het educatieve bezoekerscentrum bezoeken.

 
Natuurgebied de IJzermonding
Zeezicht

Onmisbare activiteiten aan de Belgische Kust

Naast deze mooie bezienswaardigheden zijn er vele andere activiteiten die je niet mag missen tijdens een bezoek aan de Belgische kust. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan het pretpark Plopsaland de Panne? Sta oog-in-oog met je bekende helden van Studio100 en maak een duizelingwekkend ritje in de achtbaan The Ride To Happiness. Vergeet ook zeker niet om een bezoekje te brengen aan het waterpark Plopsaqua dat zich naast Plopsaland de Panne bevindt.

Doe je het liever wat rustiger aan? Bezoek dan het Mu.ZEE. Dit museum in Oostende is gewijd aan Belgische kunst van de 19e eeuw tot vandaag. Het biedt een diepgaand inzicht in de ontwikkeling van de Belgische kunstscene, met werken van James Ensor, Léon Spilliaert en vele anderen.

Tijdens een vakantie aan de Belgische kust mag je verder niet vergeten om een ritje te maken met de kusttram. Dit is de langste tramlijn ter wereld, die alle kuststeden van De Panne tot Knokke met elkaar verbindt. Dit maakt het gemakkelijk om verschillende delen van de kust te verkennen zonder het gebruik van een auto.

Verder is het tijdens een verblijf aan de kust leuk om een boottocht te maken. Geniet van de golven en vaar langs bezienswaardigheden zoals het natuurreservaat 'De IJzermonding' en de mooie jachthaven van Nieuwpoort.

Ontdek de Belgische kust vanaf Dune Hotel in Nieuwpoort

Vanaf Dune Hotel in Nieuwpoort ligt de Belgische kust voor je voeten. Wandel door de Simliduinen, ontdek de jachthaven of stap in de kusttram richting een andere leuke badplaats. Wat dacht je van een heerlijke hapje eten in Middelkerke om vervolgens een bezoek te brengen aan Atlantikwall Raversyde? Natuurlijk mag een avontuurlijk dagje in Plopsaland ook niet ontbreken, of kies je liever voor een rustgevend rondje wandelen of fietsen? Vanaf Dune Hotel is alles mogelijk. Boek nu je verblijf.

Overnacht in een van onze heerlijke accommodaties aan de Belgische kust!