Dune Hotel Nieuwpoort

Omgeving

  • Een locatie aan zee
  • Een bestemming geschikt voor iedereen
  • Een breed scala aan activiteiten
 

Wat is er te doen in Nieuwpoort?

Ontdek het charmante kuststadje Nieuwpoort, gelegen in de Vlaamse regio van België. Hier vind je onder andere een pittoreske jachthaven, bruisend stadscentrum en uitgestrekt strand. Nieuwpoort is de perfecte bestemming om er even heerlijk tussenuit te gaan. Of je nu reist met je partner, vrienden of familie, er zijn genoeg activiteiten om je te vermaken. Bovendien kun je eenvoudig reizen langs de kust met de handige kusttram. Graag vertellen we je meer over de geweldige omgeving en bezienswaardigheden van Nieuwpoort!

 

Dit is er te beleven in de omgeving van Nieuwpoort:

 

Leuke activiteiten in Nieuwpoort en omgeving

Vanaf Dune Hotel Nieuwpoort kun je allerlei activiteiten gaan beleven in het gezellige Nieuwpoort. Zo wandel je vanaf het hotel zo naar de Simliduinen. Deze duinen bieden een prachtige natuurlijke omgeving waar je kunt genieten van rust en ruimte. Het is de ideale plek voor een ontspannende wandeling of een fietstocht, met goed aangelegde paden die je door het gevarieerde landschap leiden. Tijdens de lente en zomer bloeien er tevens kleurrijke wilde bloemen die het duinlandschap er nog een stukje mooier uit laten zien. In het gebied kun je verder perfect vogelspotten.

Vanaf Dune Hotel Nieuwpoort loop je ook eenvoudig naar het strand. Op het uitgestrekte strand kun je uitgebreid genieten en samen met je kinderen bijvoorbeeld mooie zandkastelen bouwen. Trek gekregen? Aan de promenade die langs het strand loopt zijn genoeg gezellige restaurants te vinden. 

Op zoek naar wat meer sensatie? Dan is een bezoekje aan een van de pretparken of aquaparken in de omgeving een goede keuze. Het is ook mogelijk om een boottocht te maken of om te paardrijden over het strand van Nieuwpoort. Golfliefhebbers kunnen tevens hun slag slaan op de verschillende golfbanen in de omgeving.

Bezienswaardigheden in Nieuwpoort

Naast het strand en de Simliduinen zijn er nog meer bijzondere bezienswaardigheden in de stad Nieuwpoort die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Een van deze attracties is het Koning Albert I-monument, dat niet alleen een eerbetoon is aan de koning zelf, maar ook een herdenking aan de Eerste Wereldoorlog. Het is zeer indrukwekkend monument vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over de IJzermonding en de Noordzee.

Verder is er de historische Ganzepoot, een ingenieus sluizencomplex dat een cruciale rol speelde in de verdediging tijdens de Eerste Wereldoorlog door grote delen van het land onder water te zetten. Tegenwoordig biedt de Ganzepoot naast zijn historische betekenis ook een unieke kijk op waterbeheer en natuurbehoud.

De Sint-Bernarduskerk in Nieuwpoort is ook een bezoek waard. Dit is de enige kerk langs de Belgische kust die op de zee uitkijkt, wat de kerk erg bijzonder maakt. De huidige kerk dateert uit 1923, nadat de eerste werd vernietigd in de Eerste Wereldoorlog. 

Vergeet verder ook zeker niet om een bezoekje te brengen aan de wekelijks markt van Nieuwpoort. Op deze markt kun je lokale producten en delicatessen proeven, van verse zeevruchten tot traditioneel Belgisch gebak. De markt is iedere vrijdag van 7.00 tot 12.30 op het Marktplein en bij de omliggende straten te vinden.

Ontdek Nieuwpoort vanaf Dune Hotel

Als je verblijft bij Dune Hotel kun je de stad Nieuwpoort en alle activiteiten en bezienswaardigheden uitgebreid gaan beleven en ontdekken. Bovendien kun je vanaf Nieuwpoort ook allerlei andere leuke badplaatsen aan de Belgische kust ontdekken zoals Westende of Middelkerke. Bij Dune Hotel geniet je verder van optimaal comfort en heerlijke kamers. Boek snel uw verblijf.