Dune Hotel Nieuwpoort

Wandelen in de Simliduinen met een natuurgids

Ontdek de Simliduinen door te wandelen

Ken jij de Simliduinen bij Nieuwpoort? Dit is een belangrijk natuurgebied aan de Noordzee. De Simliduinen zijn van groot ecologisch belang vanwege hun diverse flora en fauna. Zo zijn de Simliduinen begroeid met typische duinvegetatie, zoals helmgras, duindoorn, en verschillende soorten mossen en korstmossen. Dankzij deze vegetatie wordt het achterliggende land beschermd tegen de erosie door wind en zee. Verder bieden de Simliduinen een habitat voor diverse vogelsoorten, insecten, reptielen en kleine zoogdieren.

In de Simliduinen kun je heerlijk wandelen. Er zijn in het natuurgebied namelijk vele wandelpaden aangelegd die je door de duinen leiden. Hier geniet je van het prachtige landschap van het kustgebied. Het gebied is maar liefst 30 hectare groot en maakt deel uit van een voormalige duinengordel die zich tussen De Panne en Nieuwpoort uitstrekte. Samen met een natuurgids kun je vanaf Dune Hotel dit bijzondere gebied ontdekken. 

 
Nieuwpoort
Nieuwpoort
Nieuwpoort
 

Met een natuurgids de Simliduinen ontdekken

Wil jij meer weten over de Simliduinen? Dan kun je vanaf Dune Hotel een heerlijke wandeling maken door dit natuurgebied onder begeleiding van een natuurgids. Gids Alain Maes of een van zijn collega's vertelt je tijdens de wandeling graag alles over Simliduinen.

Hoe sluit je aan bij de wandeling?

Iedere zondag tot en met eind juni om 10.15 uur kunnen gasten van Dune Hotel verzamelen bij de receptie. De natuurgids vertrekt om 10.30 uur. Vervolgens duurt de heerlijke wandeling tot ongeveer 12.30 uur.

Ben je geen gast van Dune Hotel? Ook dan kun je gratis aansluiten bij de wandeling. Wel moet je je hiervoor een dag van tevoren aanmelden (op zaterdag). Dit kan tot uiterlijk 16.00 uur aan de receptie van Dune Hotel. Geef hierbij je naam en het aantal deelnemers door. Je kunt de receptie van Dune Hotel ook bellen op +32 58 23 23 24.

Voor of na de wandeling even culinair genieten?

Na de wandeling kun je jezelf laten verwennen en genieten van een aperitiefje in de bar en nadien van de zondagse lunch. Hiervoor moet worden gereserveerd in ons restaurant. Reserveren kan via de website van ons restaurant The Dunes of door de receptie van Dune Hotel te bellen.

Vroege vogels en toeristen in Nieuwpoort, kunnen tevens bij ons ontbijten en daarna aansluiten voor de wandeling. Hiervoor dient ook te worden gereserveerd.

Overnacht in een van onze heerlijke accommodaties vlak bij de duinen!